BOLU / GÖYNÜK - Kuyupınar Ovaboyu İlkokulu

Kuyupınar Ovaboyu İlkokulu Tarihçesi

TARİHÇE

Okulumuzun ilk temelleri 1988´de Kuyupınar köyünün sınırları içindeki Karakova mevkiinde TKİ Göynük İşletme Müdürü Muhlis AĞCA ve civar köylülerinin katkılarıyla atılmıştır. Okulla ilgili bir dernek kurulmuş. Derneğin ve TKİ´nin maddi desteğiyle  köylülerin imece çalışmalarıyla yapılmaya çalışılmış fakat maddi ve teknik imkânsızlıklardan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilmiştir. Bakanlığımız da iki yıl içinde dört dersliği ve dört idari odasıyla okulumuzu tamamlamış, 1991 yılında Kuyupınar  Ortaokulu olarak hizmete açmıştır. Daha sonra çevre muhtarlarının isim değişikliği talebi ile Kuyupınar Ovaboyu Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. 1996 Eylül´ünde taşımalı sisteme geçilmesiyle dört sınıf bölünerek sekiz derslik yapılarak KuyupınarOvaboyu İlköğretim okulu adı altında eğitimde hizmet vermeye devam etmiştir. 11 Muhtarlığa bağlı 20 yerleşim yerinden 250 civarındaki öğrencisine dar gelen binamıza ek olarak yine civar köylülerinin katkılarıyla yeni bir binanın temelleri atılmıştır. 1997´de sekiz derslik, bir salon ve farklı bölmeleriyle kaloriferli olarak yapımına başlanan bu binamız yine tamamlanması için Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Bakanlığımızda  1999 yılı Ocak ayında hizmete açmıştır. 2012-2013 eğitim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçince aynı binalarda Kuyupınar Ovaboyu İlkokulu ve Kuyupınar ovaboyu Ortaokulu olarak ayrılmış bu şekilde eğitim öğretime devam etmaktedir.

Okulumuzda 1 Anasınıfı, 4 İlkokul sınıfı,1 İlkokul Özel Eğitim sınıfı, 4 Ortaokul sınıfı,1 ortaokul Özel Eğitim sınıfı, 4 idari odası, 1 Fen Laboratuvarı, 1 kütüphanesi, 1 Bilgi teknoloji sınıfı,1 çok amaçlı salon bulunmaktadır. 16 300 metre kare alana sahiptir.

Yayın: 12.12.2012 - Güncelleme: 23.12.2019 10:16 - Görüntülenme: 3099